Tips om je zelf genezend vermogen te versterken

 1. Wees je zelf!
  Zo simpel is het, een van de gezondste dingen die je kunt doen is gewoon jezelf zijn. Niet proberen iemand of iets anders te zijn, maar gewoon jezelf en dat okay vinden. Er is geen betere jij en geen slechtere jij, er is alleen maar een unieke jij. En natuurlijk kan het niet altijd zo gaan zo jij het wil, maar de erkenning van jij en de vrijheid om jij te zijn of eens niet jij te zijn is de crux. Wees jezelf, en wees dat voluit en vrij uit.

 2. Volg je intuïtie
  Wat diep waar is voor je, wat aanvoelt als een zachte diepe impuls, volg die! Rucksichloos zou ik haast zeggen. Het heet ook zoiets als ‘volg je hart’. Het is de belangrijkste richting gever van je leven, het is er verbonden met dicht bij jezelf zijn en voluit je zelf zijn. Volg je intuïtie boven alles, boven wat de wereld misschien zegt, de ander, de dokter, zelfs je homeopaat (😊), of wie of wat dan ook. Maar let wel, het is een zachte kracht en hij is vrij.

 3. Koester je doel in je leven.
  Koester je doel in je leven. Het geeft nut aan je leven. Weet je niet goed wat je doel is, zoek hem, zoek iets. Wees nuttig, help mekaar. Op een of andere manier is je doel van je leven bijna altijd verbonden met betekenis hebben voor een ander. Dus help een ander, wees er voor een ander, uitbundig en overvloedig, maar nooit voorbij je zelf gaand en altijd vrij.

 1. Adem gezonde lucht.
  We kunnen slechts een paar minuten zonder lucht en dat laat zien hoe belangrijk dat is. Zorg voor frisse goed geventileerde binnenruimtes. Schaf eventueel een co2 meter aan zodat je weet wanneer je je binnenruimtes moet ventileren.

 2. Drink genoeg water.
  We zijn 70% water. Alle levensprocessen komen uit het water en alle levensprocessen in ons gebeuren in water. Drink dus genoeg water. Hoeveel maak je zelf uit, gewoon wat goed voelt. Overweeg een waterzuivering op je kraan te zetten die je water ook vitaliseert. Ons drinkwater is niet slecht maar is niet zo heel levend en bevat sporen van medicijnresten en zware metalen die je beter niet kan binnenkrijgen (als we ons uiterste best doen om zo min mogelijk meuk binnen te krijgen, krijgen we al genoeg binnen)

 3. Eet gezond.
  Gezond is eigenlijk voor iedereen weer anders. Een paar dingen kun je er wel van zeggen: eet zo biologisch mogelijk, zo min mogelijk pakjes en zakjes, zo min mogelijk vlees, veel plantaardig.

 4. Beweeg.
  De mens is gemaakt om te bewegen. Leven is beweging. In vroegere tijd ging dat vanzelf, in de moderne tijd is het een wat schaarser product geworden. Pas het in in je leven. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, de fiets in plaats van de brommer of auto, wandel na het eten. Pas het op een permanente manier in je leven in, op jouw manier, wat goed is voor jou en op jouw niveau. Iedere stap vooruit is letterlijk een stap vooruit.

 5. Vermijd reguliere medicijnen.
  Het zal zeker zo zijn dat het soms onvermijdelijk is om reguliere medicijnen te moeten gebruiken. Gebruik ze dan ook. Maar in alle andere gevallen kun je beter je klachten proberen op te lossen met natuurlijke middelen. Reguliere medicijnen versterken nooit je zelf genezend vermogen, ze laten zelfs soms een energetische disbalans achter in je zelf genezend vermogen. Hoe meer je probeert klachten en klachtjes op een natuurlijk manier op te lossen hoe meer je je zelf genezend vermogen sterkt.

 6. Tot slot..
  Er is nog van alles wat je zou kunnen onderzoeken. Oilpulling, earthing, suppletie (vit C, B12, D, magnesium) misschien is meditatie iets voor jou, ga eens vasten, ga naar de sauna. Er is heel veel tussen hemel en aarde wat je kan helpen.